۲۶ دی ۱۳۸۶، ۱۳:۳۲

معاون نخست وزیرکویت:

دیدگاه اعراب درباره ایران با نظر آمریکا تفاوت دارد

دیدگاه اعراب درباره ایران با نظر آمریکا تفاوت دارد

معاون نخست وزیر کویت با اشاره به تحولات مهم در روابط ایران با کشورهای عربی منطقه، در واکنش به ادعای بوش مبنی بر خطرناک بودن کشورمان، تاکید کرد که نظر کشورهای عربی درباره ایران با دیدگاه آمریکا اختلاف دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه الرای کویت، شیخ محمد الصباح که روزگذشته برای شرکت در اولین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و کویت وارد تهران شد، پیش از ترک کویت در فرودگاه به خبرنگاران درباره هدف ازسفر خود به ایران گفت : بدون شک برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک تهران و کویت پس از آن صورت گرفت که حوادث و تحولات مهمی در روابط دوکشور از یک سو و ازسوی دیگر در روابط کشورهای حاشیه خلیج (فارس) با ایران به وجود آمد. به ویژه پس از حضور محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری ایران درآخرین نشست شورای همکاری خلیج (فارس) و ایراد سخنرانی که طی، دوطرف را به همکاری دعوت کرد.

معاون نخست وزیرکویت تصریح کرد: درموضعگیری روبه پیشرفت ایران برای پذیرش و تشویق و حمایت از طرح عربی برای حل بحرانهای منطقه شاهد پیشرفت مثبتی بودیم. درعین حال که شاهد تلاشهای فراوانی از سوی دوستانمان درایران برای برقراری ثبات و امنیت درعراق هم هستیم. دراین زمینه تحولات مهمی به وجود آمده است. بنابراین نشستهای کمیسیون مشترک اقتصادی را دراین زمان برگزار می کنیم و امیدواریم که فضای موجود بر مسائل دوجانبه کویت و ایران تاثیربگذارد.

وی درادامه درباره محور مذاکرات خود در تهران خاطرنشان کرد: یکی از محورهای مهم مذاکرات ما دراین نشست موضوع فلات قاره است و امیدواریم که درسریع ترین وقت ممکن حل شود.

فلات قاره به مجموع آبهایی گفته می شود که درمنطقه "خورعبدالله" درآبهای نقطه مرزی ایران و کویت واقع است. دراین منطقه چاه های نفتی وجود دارد که دوطرف کویت و تهران درباره بهره برداری آتی ازآن به توافق نرسیدند و مذاکرات درباره آن هنوز ادامه دارد.

معاون نخست وزیرکویت، همکاری های دوجانبه اقتصادی و تمایل کویت برای بهره مندی از گاز ایران و همچنین همکاری های دوجانبه فرهنگی را از دیگر مسائلی بیان کرد که درباره آنها با مقامهای جمهوری اسلامی ایران گفتگو کرده است.

این مقام کویتی درباره برداشت خود از موضع خصمانه رئیس جمهوری آمریکا در برابر ایران و اینکه آیا حامل پیامی خاص و مشخص به تهران بوده، گفت : ما پیام رسان نیستیم.موضع آمریکا دربرابرایران مشخص و واضح است و  آمریکا هم درباره رابطه خود با ایران رویکرد و نظرخود را دارد. ما کشورهای حاشیه خلیج (فارس) هم درباره روابطمان با ایران نظر و دیدگاه خاص خودمان را داریم.

"محمد الصباح" درباره این پرسش که با توجه به همکاری ایران با آژانس، چرا کویت درباره این همکاری ملاحظه کاری(موضع شفاف درحمایت از ایران ندارد) می کند؟ تصریح کرد: تحولات جدیدی وجود دارد و محمد البرادعی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز (اخیرا) درایران بود و به نظرمی رسد که درباره این مسئله پیشرفتهایی وجود دارد و این موضوع برای همه ما خوشایند است،زیرا ابهامی که البرادعی پیش ازاین درباره مسئله هسته ای ایران سخن گفته بود، نگرانی هایی را به وجود آورد.

معاون نخست وزیر کویت درادامه تاکید کرد: (با این حساب) به نظر می رسد که تحول و پیشرفت مثبتی وجود دارد، و به این ترتیب من بسیار مشتاق هستم که از طرف ایرانی این تحولات را بشنوم.

بوش روز یکشنبه 23 دی در ابوظبی پایتخت سیاسی امارات متحده عربی، برای سرپوشی بر سیاستهای اشتباه و اقدامات خصمانه آمریکا که تا کنون جز بدبختی، رنج ،ناامنی و بی ثباتی، دستاوردی برای ملتهای منطقه و جهان نداشته است؛ در اظهاراتی تحریک آمیز مدعی شد که جمهوری اسلامی ایران امنیت و ثبات منطقه و جهان را تهدید می کند و باید به مقابله با آن پرداخت.
 
عربستان نیز مخالفت خود را با درخواست آمریکا برای همراهی با فشارهای این کشور علیه ایران اعلام کرد و ایتالیا نیز ادعای بوش مبنی بر تهدید بودن ایران برای جهان را بی اساس دانسته است.

کد خبر 622490

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha